Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΚΟΠΕΣ



ΔΙΑΚΟΠΕΣ - Τι να διαβάσουμε
Γράφει ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης



Συνήθως προτείνω τα βιβλία αφού τα διαβάσω. Όμως εν όψει διακοπών θα κάνω μια σειρά προτάσεων περίπου 15, με σκοπό, στους επόμενους μήνες που θα ακολουθήσουν και οι βιβλιοπαρουσιάσεις να έχετε σχηματίσει ιδία άποψη. Η γκάμα των προτεινόμενων βιβλίων, δεν θα σας ξενίσει, αφού για το καλοκαίρι, δεν θα προτείνω κάτι πολύ βαρύ, το θεωρώ πολύ επιτηδευμένο αλλά ούτε κάτι πολύ ελαφρύ, γιατί για αυτή την δουλειά έχουμε την καθημερινή μετακίνηση με το μετρό και το λεωφορείο. Επίσης μην περιμένετε βιβλία αυτοβοήθειας και ελαφράς ψυχολογίας, φιλοσοφίας, γιατί απλά δεν είμαι φίλος του είδους. Τέλος στην εποχή της μόδας των Σκανδιναβικών αστυνομικών, θα προτείνουμε κάποια αλλά και κάποια βιβλία, που γενικά πιστεύω αξίζουν τον χρόνο και τον κόπο σας (αν το διάβασμα μετράει για κόπος).

Τζόναθαν Κοου- Εxpo 58 (Πόλις)
Μία άσκηση ύφους για τον καταξιωμένο Βρετανό συγγραφέα. Στην κορύφωση του ψυχρού πολέμου, μια ιστορία κατασκοπίας, ενδοσκόπησης και όλα με τη γνωστή σκωπτική ματιά και γραφή του μεγάλου αυτού μοντέρνου Βρετανού συγγραφέα.

Σώτη Τριανταφύλλου- Σπάνιες Γαίες (Πατάκης)
Η μεγαλύτερη πεζογράφος της γενιάς της μεταπολίτευσης, σκιαγραφεί χαρακτήρες για εποχές, που χάνονται στο βάθος της ιστορίας, μαζί με ονόματα όπως Σοβιετική Ένωση και πατερούλης. Απολαυστική , όσο και προβλέψιμη, χτίζει χαρακτήρες και κρατά τον αναγνώστη στην ευχάριστη προσμονή του τέλους όπως κάθε καλό μυθιστόρημα.

Σέρχιο Αλβάρες- 35 Νεκροί (Μεταίχμιο)
Κολομβία, Νότιος Αμερική, κινήματα, ναρκωτικά, μοιραίες γυναίκες και ο αέρας της Λατινικής Αμερικής ακόμα μια φορά, κουβαλά πνεύματα από άλλους κόσμους, σε μια μαγευτική ιστορία που εκτυλίσσεται από το 1965 ως τις μέρες μας. Για τους φίλους της Λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.

Ιζαμπέλα Παλάσκα- Άγγελος η δαίμονας (Λιβάνης)
Βιογραφία που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, για μια από τις πιο αποσιωπημένες και λιγότερο γνωστές μορφές της Ελληνικής ιστορίας. Η κόρη του πρωταγωνιστή, περιγράφει έναν άνθρωπο που συνομίλησε με τον Χίτλερ και τον Μανιαδάκη, ενώ έσωζε Εβραίους στη διάρκεια της Κατοχής.Όταν η πραγματικότητα, ξεπερνά την φαντασία.


Σάββατο 26 Ιουλίου 2014
http://www.rockyourlife.gr/index.php/blogs/stelios-basbagiannis/item/5094-diakopes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου