Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ" ΤΟΥ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΦΕΡΑΡΑ





Η συγγραφέας Ιζαμπέλλα Παλάσκα γράφει τις εντυπώσεις της από το βιβλίο του Γκιγιέρμο Φεράρα "Το μυστικό του Αδάμ" (βλ. www.booknights.gr):

Με εντυπωσίασε εξαιρετικά ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και πιστεύω ότι θα έπρεπε να το διαβάσουν όλοι όσοι θέλουν να εμβαθύνουν στον αληθινό κόσμο που ζούμε. Το έγραψε ο Γκιγιέρμο Φεράρα και έχει τον τίτλο «Το μυστικό του Αδάμ» (Εκδόσεις Λιβάνη).Το διάβασμά του μου έκοψε την ανάσα, καθώς η αφηγηματική πλοκή του είναι γρήγορη και σε τραβάει με δύναμη μέχρι την τελευταία σελίδα του, αν και όταν φτάνεις εκεί θα ήθελες να μην έχει τελειώσει.

Το γεγονός ότι πρωταγωνιστούν ήρωες με ελληνική ταυτότητα ή ότι μεταξύ άλλων η πλοκή διαδραματίζεται σε γνώριμους ελληνικούς χώρους είναι ένα επιπρόσθετο στοιχείο για να προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Έλληνα αναγνώστη. Όμως το αρχαιολογικό πλαίσιο δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει από κοντά μια ασυνήθιστη εκδοχή της Ατλαντίδας. Είναι η ώρα που αναζητείται η αλήθεια γι' αυτήν, τη για πολλούς χαμένη πολιτεία, αλλά σε συνδυασμό με την εξέλιξη του ανθρώπινου γενετικού κώδικα - και όλα αυτά κάτω από τη σκιά των προφητειών των Μάγια αναφορικά με το 2012.

Αλλά βέβαια δεν θα ήταν μόνον αυτές οι αρετές του βιβλίου, αν το θέμα του δεν σχετιζόταν τόσο απόλυτα με την αφύπνιση των ανθρώπων αυτή την εποχή, προς μια άλλη διάσταση, σ' ένα νέο πιο ανθρώπινο και πιο όμορφο κόσμο που δεν έχουμε καν φανταστεί. Μέσα από τις σελίδες του μεταφερόμαστε νοερά σ' ένα κόσμο, για άλλους μεταφυσικό και για άλλους απλώς εξελιγμένο, οπωσδήποτε όμως σ' ένα κόσμο που ανανεώνει τον άνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου